FORUMUL ORAȘELOR VERZI
DESPRE

Forumul Orașelor Verzi (FOV) va avea loc în Municipiul Brașov, între 6-12 septembrie, și va fi cel mai important eveniment dedicat sustenabilității de mediu din România.

Timp de o săptămână, Brașovul va arăta ca o adevărată capitală verde europeană datorită activităților pe care le vom desfășura.
În primul rând, orașul nostru va găzdui, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, o conferință de politici publice în domeniul protecției mediului, la care vor participa 200 de primari, președinți de Consilii Județene, invitați internaționali și mulți alți politicieni.
Scopul acestei conferințe fiind aducerea în atenția autorităților locale a celor mai bune practici, a tehnologiei de ultimă oră din domeniu și de a îi încuraja să ia măsuri cât mai bune pentru orașele și cetățenii lor.
În al doilea rând, Municipalitatea, alături de ONG-uri, diverse instituții și firme private, pregătește o mulțime de evenimente plăcute pentru brașoveni, dar va lua și o serie de măsuri legate de trafic și reciclare, precum vedem în orașele occidentale.

100+ Activități

Pentru că vrem ca Brașovul să devină CAPITALA VERDE A ROMÂNIEI

FAQ

Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări

De ce Forumul Orașelor Verzi ?

La începutul lui 2020, lockdown-ul a fost o provocare uriașă pentru toată lumea, atât la nivel de orașe, cât și la nivel personal. Ne-a făcut să realizăm cât de multă nevoie avem de spații de socializare, de locuri pentru a face sport și de șansa de a fi în natură.
Dacă pandemia a fost un dezastru greu de prezis, despre dezastrul schimbării climatice știm deja de zeci de ani. Și este nu doar timpul să conștientizăm asta, ci să și acționăm împreună, toți primarii României, toți cetățenii României, deoarece oraș cu oraș, salvăm planeta.

Ce se va întâmpla la Forumul Orașelor Verzi ?

FOV va fi împărțit în 3 categorii:

 1. Conferință internațională de politici publice (9-11 septembrie 2021)
 2. Activități ale municipalității, ONG-urilor și diverși parteneri pentru a promova acțiunile verzi (6-12 septembrie 2021)
 3. Activități de educare, informare și conștientizare, realizate de parteneri din zona civică, având sprijin financiar din partea municipalității (6-12 septembrie 2021)

Costă să particip la evenimente ?

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, la majoritatea activităților, fiind finanțate de către municipalitate, ong-uri sau firme private.
Pentru a afla care sunt evenimentele disponibile în cadrul FOV, vă rugăm să intrați la secțiunea “Program”.

Ce restricții de circulație vor fi ?

Zona Star - Modarom, pietonală timp de o săptămână

Celelalte restricții:

 1. Șirul Ludwig van Beethoven
  - circulația va fi închisă în perioada 09.09.2021 - 12.09.2021, în intervalul orar 10.00 - 22.00, cu excepția benzii pe sensul către poarta Ecaterina, care va rămâne deschisă circulației
 2. Str. Mureșenilor
  - Închiderea parțială a circulației pe banda 1 (dinspre Piața Sfatului) pentru perioada 09.09.2021 - 12.09.2021, în intervalul orar 10.00 - 22.00 și transformarea celorlalte benzi în sens unic, către Șchei.
 3. Str. Postăvarului Închiderea circulației în data de 09.09.2021, în intervalul orar 10.00 - 15.00
 4. Str. Lacurilor - Calea București - Str. Toamnei - Str. Mihail Kogălniceanu - Str. Iuliu Maniu - Str. Nicolae Iorga - Str. Mureșenilor - Piața Sfatului.
  - închiderea secvențială a circulației în intervalul orar 16.00 - 18.00, cu ocuparea în întregime a benzilor de circulație pe sensul de mers și escortă din partea Poliției Rutiere, pentru parada bicicliștilor, organizată în data de 12.09.2021.
Detalii aici: https://bit.ly/restrictiicirculatieFOV

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, la majoritatea activităților, fiind finanțate de către municipalitate, ong-uri sau firme private.
Pentru a afla care sunt evenimentele disponibile în cadrul FOV, vă rugăm să intrați la secțiunea “Program”.

Cum vă pot contacta ?

Ne poți da un mail la fov@brasovcity.ro, iar noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.